سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هزاران سؤال

93717
اسلام , برزخ , • نظر

سوال:

 چرا خدا انسان مرده را یک راست به بهشت یا جهنم نمی برد و انسان را به برزخ می برد؟

جواب:

این کار به خواست خداوند است اما میتوان دلایلی چند برای این اراده الهی پیدا کرد.

اولا: به خاطر اینکه همه انسانها بر اساس حکمت الهی قرار است در صحرای محشر در یک زمان جمع شوند و خود این جمع شدن، حکمتی خاص و دارای فوایدی از جمله خجالت کفار و نشان دادن عظمت اهل بیت به خلایق و .. دارد.

ثانیا: برخی از انسانها، به خاطر سختی هایی که در برزخ و حد فاصل دنیا و قیامت میکشند، پاک میشوند و قدری از بار گناهانشان کاسته میشود و حتی گاه لیاقت استفاده از شفاعت اهل بیت و عفو الهی را پیدا میکنند. چنانکه در روایتی از امام صادق(ع) به این مسئله اشاره شده که در ما از برزخ و عذابهای آن برای شما میترسیم.

قلت لابی عبدالله: انی سمعت و انت تقول: کل شیعتنا فی الجنة علی ما کان فیهم. قال: صدقتک کلهم الله قی الجنة قال: قلت: جعلک فداک، ان الذنوب الکثیرة کبار! قال: اما فی القیامة فکلکم فی الجنة بشفاعة النبی المطاع او وصی النبی ولکنی و الله اتخوف علیکم فی البرزخ. قلت: و ما البرزخ: قال: القبر منذ حین موته الی یوم القیامه»( الکافی، ج 3، ص 242.)

 یعنی من از شما شنیدم که می فرمودید: همه شیعیان ما در هر حالی که هستند، در بهشت قرار دارند. امام علیه السلام فرمودند: تصدیق می کنم، به خدا همه آنها در بهشت اند. عرض کردم: فدایت شوم، گناهان، فراوان و بزرگ اند! امام فرمودند: اما در قیامت، همه شما در پرتو شفاعت پیامبر –که فرمانبرداری شده است- یا جانشین او در بهشت هستید. اما به خدا نسبت به شما در برزخ هراسناکم! پرسیدم: برزخ چیست؟ فرمودند: عالم قبر است از زمان مرگ انسان تا روز قیامت.

 

 و این روایت، حداقل نشان میدهد که در برزخ، انسانهای مومن به خاطر گناهانی که دارند، سختی هایی را باید بکشند تا لیاقت شفاعت اهل بیت را بیابند.


اسلام , معراج , • نظر

سوال:

در قضیه معراج رسول الله من خواندم و شنیدم که رسول الله آنقدر بالا رفتند که فقط یک پرده با خالق اعظم فاصله داشتند. حالا این سوال پیش میاد مگر خداوند قائل به مکانه که رسول الله فقط یک پرده باهاش فاصله داشته باشه ؟


جواب:

تعابیری که در این آیات شریفه(مربوط به معراج)  وارد شده است، بیشتر به صورت کنایی و به جهت کمبود الفاظی است که بتوان با آن، حقیقت شهود و نزدیکی عرفانی را بیان کرد.(تفسیر نمونه، ج22، ص492و 493)  همین حالت در روایاتی که به بیان این داستان میپردازد نیز جریان  دارد. چنانکه از پیامبر اکرم(ص) پرسیدند هل رأیت ربک؟:" آیا پروردگارت را هرگز دیده‏اى"؟! در پاسخ فرمود: رأیته بفؤادى:" من او را با چشم دل دیده‏ام"!(بحار الانوار، ج 18، ص287( ذیل مباحث معراج).)


نظر

1.

مشتری: این کت چنده؟

 

فروشنده: 100 هزار تومان

 

مشتری: وای! اون یکی چنده؟

 

فروشنده: وای وای

2.

مردم 2 ساعت میرن بیرون...

 

1 ساعت و پنجاهو شش دقیقه عکس میگیرن...

 

اون چار دقیقه هم دارن مونوپاد رو تنظیم میکنن

3.

ان شاء الله یه روز اونقدر فرهنگ سازی بشه که

تا آدامستو از جیبت در اوردی همه نگن ب ما هم بده

4.

اگه تو خیابون یه فامیل دیدی که: 

 

حواسش به یه جای دیگس بدون که اون تورو زودتر دیده خودشو زده به اون راه

5.

درس خوندن فقط اون اولش که میخوای شروع کنی خیلی سخته 

 

بعدش کم کم خوابت میگیره هیچی نمیفهی راحت میشه 

6.

ای که از کوچه ی معشوقه ی ما میگذری

بر حذر باش، کف کوچه ی ما یخ بسته

نفر قبل که بر جمله ی ما میخندید

از سه نقطه لگن و گردن او بشکسته


بسم الله الرحمن الرحیم

فهرست سیر موضوعی مطالعاتی مسیحیت

یهود:

1-    یهودیت                     عبدالرحیم اردستانی

2-    باورها و آیین های یهودی

تاریخ:

1-   شناخت مسیحیت (قسمت تاریخ)

2-    مجموعه تاریخ جهان (از انتشارات ققنوس)

کتاب مقدس:

1-   کتاب مقدس           عبدالرحیم اردستانی

2-    معرفی عهد جدید            مریس سی تن

3-    انجیل لوقا، اعمال رسولان، نامه به رومیان، غلاطیان، یعقوب.

سفر پیدایش، تثنیه، تواریخ 1 و2 ، اشعیا، غزل غزلها

آباء:

متفکران بزرگ مسیحی

الهیات:

1-   درآمدی بر الهیات مسیحی      مگ گراث         ترجمه عیسی دیباج

2-    مسیحیت از لابه لای متون

فرقه ها:

1-   مسیحیت صهیونیستی       رضا هلال

2-    جهان مسیحیت

عمومی:

1-   جستاری در مسیحیت

2-    شناخت مسیحیت

نقد مسیحیت:

1-   جنس دوم

2-    خطا ناپذیری پاپ

3-    اسناد تاریخی تقدیم به پاپ

4-    عیسی اسطوره یا تاریخ

5-    تثلیث     محمد      کاشانی

6-    نجات شناسی   محمد   کاشانی

7-    نقد نسخه شناسی

 

8-   نقادی جدید کتاب مقدس


 «بتریه»(1) یکی از فرق سنی مذهب «زیدیه»(2) است که­ افضلیت و اعلمیت را شرط امامت و امیرالمؤمنین علیه السلام را از همه جهات، افضل صحابه می­دانند و معتقدند ایشان مستحق خلافت بودند؛ اما خلافت، جزو احکام و مناصب اعطایی پروردگار به افراد نیست؛ بلکه مانند منصب وکالت از حقوق قابل انتقال به دیگری است و گرچه خلافت مطابق قانون باید به افضل برسد اما انتقال به مفضول ممکن است و حضرت طبق مصالحی حق خود (خلافت) را به ابوبکر تفویض کرد! بنابراین خلافت ابوبکر و خلفای دیگر قانونی و شرعی بوده است! البته بدون تفویض امیرالمؤمنین علیه السلام، خلافت آنان مشروعیت نداشت و باید خود ایشان خلیفه می‏شد. بسیاری از معاریف قدمای اهل سنت «بتری» می­باشند.( المقالات و الفرق ص 140، فرقه الشیعه نوبختی، ص 20)

1.      بعضی نام این فرقه را «تبریه» دانسته‏اند؛ اما احتمالا ضبط اصح «بتریه» باشد. برخی دلیل نامگذاری این فرقه را نیز نام پیشوای آنها «کثیر ابتر» دانسته­اند.

 

2.      زیدیه فِرَق متعددی دارند. دو فرقه غیر مشهور زیدیه، فرقه بتریه و فرقه جارودیه است. فرقه جارودیه، شیعه‌اند. الان اهل یمن جارودی­اند که به خلافت بلافصل امیرالمؤمنین7 قائلند و شیعه زیدی‌اند.


نومسلمانان

فاطمه (آتسوکو) هوشینو از کشور ژاپن:

 

وی در خانواده ای بودایی -  مسیحی  بزرگ شد. از کودکی به داشتن دین اعتقاد داشت تا به فریادهای درونی اش پاسخ بدهد. او با هدایت خداوند از 9 سال پیش توانست با اسلام آشنا شود و  تشیع را انتخاب کند.

 

او در جوانی با هیچ مسلمانی آشنایی نداشت.

علت گرایش به شیعه:

بعد از 11سپتامبر بود که کنجکاو شد و مطالعاتی درباره دین اسلام انجام داد.

 

قبل از آن با آیین بودایی و عبادات آنها به خوبی آشنا بود و با مطالعات جدید توانست مقایسه ای بین این دو آیین انجام دهد و با اطمنیان کامل اسلام شیعی را برگزیند.


پاپ + همجنسگرایی

سخن جدید پاپ درباره همجنسگرایان: اگر کسی همجنس گراست و با نیتی خیر به دنبال خداوند است، من کیستم که او را مورد قضاوت قرار دهم؟!

پاپ بندیکت (که در فوریه گذشته از مقام خود استعفا داد)، در سال 2008ابراز داشته بود که خطر همجنس گرایی از تغییرات آب و هوایی برای بقای بشر بیشتر است و  این دیدگاه گروه های همنجس گرایان را به شدت خشمگین کرده بود؛ اما پاپ فرانسیس (پاپ جدید) در مواضعی بی سابقه  گفت: «اگر کسی همجنس گراست و با نیتی خیر به دنبال خداوند است، من کیستم که او را مورد قضاوت قرار دهم؟!»

بدون هیج قضاوتی، سخنان پاپ فرانچسکو در این باره یکی از مسالمت آمیز ترین اظهار نظرها درباره همجنس گرایان در میان تمام پاپ ها است.

این دو مطلب را هم در این باره بخوانید:

1. معاون سردبیر روزنامه کاتولیکی تبلت، النا کورتی بیانات پاپ را کاملا مهم و رو به جلو خواند و گفت: شیوه بیان این مطلب خیلی مهم بود. کلیسا همیشه آموزش داده است که تمایلات همجنس گرایانه گناه نیست! و این اعمال همجنس گرایانه است که مشکل دارند.گذشته آن ها را قبول کند.

www.afghanistan.shafaqna.com

2. البته نباید از نظر دور داشت که  کلیسا  همجنسبازی را گناه می شمارد؛ منتها در واقع رویکرد کلیسا نسبت به گذشته از این جهت تغییر کرده که دیگر احکام تکفیری صادر نمیکند. نمیخواهد با صدور حکم تکفیر افراد بیشتری را از کلیسا خارج کند و این به معنای تایید نیست.
3. پاپ فعلی بیش از آنکه مثل پاپ قبلی دغدغه الاهیاتی داشته باشد به مسائل عینی میپردازد و تلاش میکند  موجودیت کلیسا را حفظ کند. البته در برخی مسائل تسامح میکند تا به جای اینکه افراد را از کلیسا خارج کند حضور آنها را در کلیسا حفظ کند. حکم گناهکاران تقریبا شبیه حکم مومن فاسق میشود. ضمنا تا کنون مسامحه های پاپ در مجمع اسقفان تبدیل به تغییر دیدگاه کلیسای کاتولیک نشده است. 
4. پاپ نمی خواهد حکمی را تغییر دهد؛ ولی در مقام برخورد، موضگیری شدیدی نمیکند. موضعگیری قبلی کلیسا حکم تکفیر یا طرد بود( excommunication )وقتی کلیسای کاتولیک تصمیم گرفت در قوانین کلیسایی( code of canon law)  تجدید نظر کند بنا را بر این گذاشتند که کمتر از صدور حکم طرد استفاده کنند. البته تا حدی طبیعی بود چون حربه تکفیر نسبت به گذشته، کند شده بود. ناگفته نماند که عقب نشینی کلیسا به خاطر این است که مردم مثل قدیم از کلیسا حرف شنوی ندارند و موضعگیری شدید مشکلی را برایشان حل نمی کند. 
اما نباید از نظر دور داشت که چنین مواضعی می تواند در «صحنه اجتماع»، این عمل شنیع را تقویت کند؛ هر چند کلیسا آن را بر «صفحه کاغذ»، عملی ناپسند بشمارد.

معرفی کتاب , • نظر

احمد موعود انجیل

این اثر را حضرت آیت الله سبحانی برای تفسیر سوره صف نگاشته که انتشارات توحید، آن را در 145 صفحه منتشر کرده است. ابندا ایشان به تفسیر سوره صف می پردازد و سپس وقتی به صفحه 93 این کتاب می رسیم، آغاز مطالبی درباره بشارت های کتاب مقدس به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است که تا صفحه 131 ادامه دارد. مباحث وی در این کتاب عبارتند از: بشارت مسیح به آمدن احمد، مشهور بودن پیامبر به احمد و ذکر شواهد تاریخی و شعر بر آن، شهادت اناجیل بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و بحث درباره واژه فارقلیطا.


عیسی اسطوره یا تاریخ

موضوع این کتاب، «تاریخ و سیره پیامبران» و نویسنده آن آرچیبالد رابرتسون است. استاد محترم و توانا، حسین توفیقی آن را ترجمه کرده و به همت دانشگاه ادیان و مذاهب به بازار کتاب، عرضه شده است. چاپ دوم آن  176 صفحه دارد.

این اثر 7 فصل دارد:

1. سنت‏ مسیحی

2. نقادی عصر قدیم

3. نقادی عصر جدید

4. نظریه اسطورگی(1)-عیسی ما قبل مسیحیت

5. نظریه اسطورگی(2)-آفرینش مسیح

6. نقد نظریه‏ اسطورگی و فصل هفتم:عیسی،اسطوره و تاریخ.

در فصل اول مؤلف، به بررسی اناجیل اربعه می پردازد؛ زیرا در وجود تاریخی عیسی بسیار اهمیت دارد. وی انجیل یوحنا را جدا و سه انجیل دیگر را جداگانه بررسی می کند. او می گوید که بر اساس اناجیل، یحیی تعمید دهنده، ظهور فردی قدرتمند را پیشگویی می‏کند.سپس خودش او را تعمید می‏دهد و ندایی آسمانی، آن شخصیت را پسر محبوب خدا اعلام می‏کند. پسر خدا  40 روز در بیابان‏ با خدا خلوت می کند و شیطان وی را می‏آزماید. وی پس از پیروزی بر وساوس ابلیس به جلیل می رود و در کنیسه‏های یهویدان، مردم را به آموزه های دین جدید آشنا می کند و مریضان را شفا می دهد.

در اناجیل اربعه، متی و لوقا، بر خلاف مرقس،هر کدام نسب نامه‏ای مسیح را ذکر کرده اند. انجیل چهارم(یوحنا) است که تمایزش با دیگر اناجیل در الوهیت و ازلیت عیسی است. مؤلف در مسیر تحقیق به اناجیل غیر رسمی (اپوکریفا) نیز توجه کرده است.

نگارنده در فصل دوم ، اعتراضات یهودیان را به عیسی و معجزاتش بر می شمارد. یهودیان معجزات او را شیطانی می شمردند. یهودیان معتقد بودند که عیسی عروج نکرده بلکه شاگردانش بدنش را دزیدند و برای فریب مردم، شایعه کرده اند که به آسمان رفته و بازخواهد گشت.

طبق فصل سوم در قرون وسطا منتقدان  و نوشته هایشان نابود می شدند. سپس مولف به نظریات عقلگرایان برای نقد مسیحیت اشاره می‏کند. وی مخالفان عقاید رایج کلیسا و تلاش آنها برای شکستن افکار خرافه آمیز مسیحیان را ذکر می کند.

 

فصل چهارم به این می پردازد که آیین مسیحیت کنونی آمیزه ای از مطالب و افکار یونانی و یهودی و .. است؛ در این فصل آمده است که عیسای واقعی به صورت دیگری بوده ولی بعدها برای اعتبار یافتن وی، به صورت اسطوره ای در آمده است و در این کار از اسطوره هیا یونانی، الگو گیری شده است.

در فصل پنجم، درباره پولس، سخن گفته می شود که وی عیسی را همانند خدا شمرد و ... نظرات موافقان را می آورد. اینجا وی نظریه اسطورگی را بر می شمارد که برخی از مولفه هایش عبارتند از: مقایسه عیسی با سایر خدایان باستانیاز لحاظ نجات شناسی و گواهی رساله‏های پولس بر الهی بودن عیسی.

فصل ششم به آرای موافقان اسطورگی عیسی و نقد آنها می پردازد. مولف به نقل از برخی منتقدان می گوید که میان‏ عیسای تاریخی در اناجیل همنوا(متی،مرقس و لوقا) و عیسای پولس وهمفکرانش تفاوت وجود دارد و اولی، مقبول است. وی عقاید مسیحیان اولیه را موید خود می گیرد که مبنی بر بشر بودن عیسی است.

 

فصل هفتم: در این فصل می آید که عیسای اسطوره ای و تاریخی، هر دو طرفدارانی دارد. عیسی به لحاظ انجام معجزات خارق العاده، خدا شمرده می شود. اما تاریخگرایان معتقدند در دوره مهمی از کلیسای قدیم، او را خدا نمی‏دانستند بلکه حداکثر، وی را انسانی می دانستند که از روی‏ شایستگی، پسر خدا شمرده شده است.

مولف سپس به جمع بندی می پردازد و عیسای کنونی را معجونی از اسطوره و تاریخ می شمارد که برای هر دو مویداتی وجود دارد؛ هرچند نقدهای مهمی بر عیسای اسطوره ای وجود دارد. مولف قصد ندارد که یک نظریه را بر کرسی بنشاند بلکه می خواهد نظرات مختلف را مطرح کند و نشان دهد که چه باورهایی در این باره وجود دارد.