سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هزاران سؤال

93717

کتابچه زیارت عاشورا دستم بود

گفتم این کتابی است که فقط در راه خدا استفاده می شود

گفت: اتفاقا در راه فسق و فجور هم می شود استفاده کرد

گفتم: نه آقا. هر جور حساب کنی نمیشه برای فسق و فجور ازش استفاده کرد.

گفت: من دیدم که هزارتا از اینا را می خرند می برند برای قمه زنها. اولش زیارت عاشورا می خوانند بعد قمه می زنند و بعد هم عکسشو میذارن تو نت.

گفتم: عجب! این را دیگر حساب نکرده بودم.


نظر

نمازگزار باید برای امور زیر، سجد? سهو به‌جای آورد: 1. سخن گفتن غیر عمدی در نماز؛ 2. سلام دادن در رکعت اول و دوم؛ 3. زیاد یا کم کردن غیر مبطل نماز؛ 4. ایستادن در جایی که باید بنشیند و بر عکس؛ 5. شک در بین رکعت چهار و پنج.


نظر

در اینستاگرام، صفحات زیادی وجود دارد که زنان با اوضاع نامناسب، عکس های ناجوری از خود به نمایش می گذارند. این یک سوی ماجرا. سوی دیگر، فالورای زیادی است که این افراد دارند. چرا باید این همه نیازمند جنسی داشته باشیم؟ 

مجردهایی که نمی توانند ازدواج کنند، حالشان معلوم است؛ اما چرا متاهل ها وارد این بازی ها می شوند؟ تنوع طلبی؟ بی اعتنایی یا کم اعتنایی همسر؟ بیماری؟ 


نظر

ارکان نماز عبارتند از: 1. نیت؛ 2. تکبیرة الاحرام؛ 3. قیام (در هنگام تکبیرة الاحرام و هنگام رفتن به رکوع)؛ 4. رکوع؛ 5. دو سجده.

اگر ارکان، فراموش شود یا به طور عمدی، ترک شود، نماز، باطل است.


نظر

انسان برای عبادت خدا خلق شده است. البته لازم نیست که مرتب ذکر بگوید یا نماز بخواند. اگر همیشه به یاد خدا باشیم، در حال عبادتیم. اگر از هر پدیده ای به خدا برسیم و برای او تلاش و کار کنیم، در حال عبادتیم.

خدا انسان را برای عبادت خلق کرده است.


نظر

ملی و هزار راه نرفته اش را دیدم. کاری از تهمینه میلانی. 

در رفتار مرد و زن، بسیار اغراق شده بود. زورگویی های مرد و مظلومیت بیش از حد زن. مردی که مذهبی هم نیست؛ ولی بسیار گیر می دهد. فک رنمیکنم یک در هزار هم اینطوری باشند. زنی که انواع و اقسام ظلمها را بدون دلیل می پذیرد. معمولا شخصیت قصه، باید رفتارها و سخنان مناسب با خودش را داشته باشد ولی زن و مرد قصه تهمینه میلانی، رفتارهایی نامتناسب با شخصیتی که تهمینه در فیلمش آورده نیست. 

 


نظر

سؤال: آیا تعطیلی ایام شهادت ائمه علیهم السلام راه مناسبی برای احیا و تعظیم شعائر است؟

پاسخ: معمولا ما عادت کرده ایم که صفر یا صدی باشیم؛ در حالی که بین صفر و صد، 99 عدد دیگر هم موجود است. 


درباره تعطیلی شهادت هم باید گفت که بله، در  گذشته، این به ذهن علما رسیده بود که برای بزرگداشت اهل بیت علیهم السلام روز شهادت ایشان را تعطیل و مراسم عزا برگزار کنند و این کار، مطلوب به نظر می رسید؛ ولی امروزه، دیگر چنین نیست. امروزه نخبگان با افزایش تعطیلات مخالفند. واقعش این است که افزایش تعطیلات موجب آسیب به مردم در زمینه کارهای اداری و آموزشی و ... می شود و مردم از علت آن متنفر می شوند. یعنی وقتی کسی کارش لنگ می شود، از علت تعطیلات ناراحت می شود.


واقعا چرا نباید دنبال راههایی باشیم که هم شعائر بزرگ داشته شود و هم تبعات منفی کمتری داشته باشد؟ برای مثال آیا بهتر نیست

یک اداره، نیم ساعت از پایان وقت اداری را به مراسم عزاداری اختصاص دهد و به اندازه خانواده کارمندان هم غذا تدارک ببیند.

یا

مدارس، یک زنگ از درس ها را تعطیل کنند و عزاداری همراه با سخنرانی و در پایان، اهدای کتاب متناسب درباره آن معصوم و پذیرایی ساده داشته باشند.

یا 

.....

راه حل های خود را بفرمایید تا استفاده کنیم.

امیدواریم بزرگان دینی مملکت هم به جای دقت بر این امور، به فکر آن باشند که خمس را در امور بهتری مصرف کنند؛ برای مثال چقدر خوب می شود که با وجوهاتی که علما دریافت می کنند، شاهد فقیر در شهرهای مذهبی نباشیم یا بیمارستانهایی داشته باشیم که فقیران به صورت رایگان درمان شوند یا ... 


نظر

امروز داشتم فکر میکردم که آقای وحید درباره تعطیلی ایام شهادت، چقدر حساس است. کاش بیش از آن درباره زلزله زدگان حساس بودند. کاش ایشان برای افزایش حرمت اهل بیت، به جای پیگیری افزایش تعطیلات، همچون علی دایی وارد صحنه می شدند و منبر می رفتند و مثل علی دایی 10-20 میلیارد برای زلزله زدگان کمک می کردند. لازم نیست ایشان از جیب خود خرج کنند ولی می توانستند برای آسیب دیدگان از بین پیروان خود کمک جمع کنند.

متأسفانه ایشان و سایر مراجع، برخوردی مثل چهلوان علی دایی نداشتند. اگر همه دست به دست هم می دادند، مشکل زلزله زدگان زودتر حل میشد. به واقع راه تبلیغ اسلام، حضور فعال در چنین مواقعی و کمک به مصدومان و آسیب دیدگان و ... است؛ وگرنه سینه زنی یا دسته عزا یا .... بدون انجام چنین کارهایی مثل آن است که نیمی از اسلام عمل شود و نیم دیگر رها شود. مبشران مسیحیت در چنین مواقعی حضور فعال دارند و در کنار کمک، انجیل را تبلیغ می کنند.

متأسفیم که بزرگان ما به جای حضور فعال در چنین مواقعی، دنبال حاشیه هایی چون تعطیلی شهادت هستند. 

آیا امقال آقای وحید اگر به کرمانشاه می رفتند و تا پایان ساختن منازل، آنجا حضور می داشتند برای تبلیغ اسلام بهتر نبود؟ حضور ایشان می توانست باعث حضور مقلدان وی و احداث ساختمان های زیادتر بینجامد.

کاش بزرگان ما راه تبلیغ اسلام را بیایند.


نظر

تعطیلات کشور بسیار زیاد و کار مفید بسیار کمتر از آن است که باید باشد. اکنون مراجعی چون آقای وحید دنبال افزایش تعطیلات هستند. چرا؟

پاسخ ایشان آن است که تعطیلی ایام شهادت باعث احیا و تعظیم شعائر می شود. 

حال آنکه آنچه او فکر می کند با واقع تفاوت دارد؛ زیرا تعطیلی در دوران حاضر، نتیجه عکس دارد و باعث شادی و تفریح و مسافرت مردم است. در این مواقع باید غالب افراد جامعه را مورد توجه قرار داد، نه اطرافیان خود را.

ظاهرا وی بیش از تعظیم شعائر، دنبال درگیری خود با حکومت و حاکمیت و رهبری است؛ وگرنه به جای سیطره فرهنگی تعطیلی، بهتر بود دنبال فرهنگ کار و عزادرای و ... باشند؛ زیرا می شود راه های دیگری برای احیای شعائر اندیشید که نتایج منفی کمتری داشته باشد؛ برای مثال تقویت مساجد و هیآت ها و ... برای راه انداختن دسته عزا و ... برگزاری مراسم عالی در آنها و برگزرای پیاده روی در عصرها و شبهاست.

متأسفانه بزرگان ما راه را گم کرده اند.


نظر

 آقای وحید از مراجع قم معتقدند برای احیای شعائر، روز شهادت ائمه علیهم السلام تعطیل شود و دسته عزا راه بیفتد.

اشکال:

1. افزایش تعطیلات راه مناسبی برای احیای شعائر نیست. چرا برای احیای شعائر، عصرها دسته عزا برپا نشود که بیشتر افراد تعطیل هستند. مشکل اینجاست که این گونه افراد، چون گذشته دیده اند که علما برای احترام به اهل بیت، درس و کار را تعطیل می کردند، این کار را درست می بینند؛ حال آنکه اوضاع فرق کرده و دوم اینکه کار گذشتگان، همیشه درست نیست و گاه باید در شیوه آن تغییراتی انجام داد. زیرا این نوع کارها واجب شرعی نیست که عینا انجام شود؛ بلکه باید دید چه کاری در دوران حاضر باعث تعظیم شعائر می شود؟

2. گذشته ها به این صورت بود که بازارها تعطیل می‏ شد و مردم به عزاداری می پرداختند؛ اما امروزه وقتی تعطیلی اعلام می شود مردم به جای عزاداری، مسافرت و تفریح می روند. بازاری ها هم با توجه به بدهی ها و افزایش کرایه ها و ... توان تعطیلی را کمتر دارند.

3. اگر مدارس هم تعطیل شود، بچه ها به جای عزاداری، فریاد خوشحالی به سبب تعطیلی را سر می دهند.

4. تعطیلی اداره ها بیشتر از آنکه باعث تعظیم شعائر شود، مردم را آزار خواهد داد؛ زیرا کار مردم معطل می شود. عطیلی یک روز در یک اداره ها، هزاران خسارت را برای ارباب رجوع به همراه دارد.

 

در کل به نظر می رسد برای احیای شعائر باید دنبال راه های دیگری بود. برای مثال بدون تعطیلی، ساعتی را به عزاداری اختصاص داد. یا شب ها دسته و هیأت راه انداخت.